Wipstoeltjes advies en wipstoeltjes keuzehulp

Het wipstoeltje is voor uw kind de eerste stoel, waarin het lekker kan zitten, ervaren, spelen en vrij rond kijken. Een wipstoeltje is handig als u de baby eten wilt geven of om even de handen vrij te hebben, terwijl u de baby toch goed in de gaten kunt houden. Wipstoeltjes zijn er in verschillende uitveoringen, met verschillende opties en in verschillende prijsniveau’s. Per aandachtsgebied van het wipstoeltje benoemen we een aantal belangrijke punten die u bij het maken van een keuze kunnen helpen.

Het frame van wipstoeltjes

Er bestaan diverse typen wipstoeltjes: wipstoeltjes met vaste stand, met vering of met een schommelstand. Voor alle soorten geldt dat het wipstoeltje tenminste stabiel moet zijn. Een brede basis, die wijder is dan het zitje, is daarbij van fundamneteel belang. Als u op de achter- of voorkant van het zitje drukt, moet de stoel blijven staan. Ook een gladde afwerking van het frame, waarbij eventuele inklap- en veringsystemen goed zijn afgewerkt, is een belangrijk aspect. Het verhoogt de veiligheid indien er antislip onder het frame zit. Met name wipstoeltjes die kunnen schommelen door de eigen bewegingen van de baby, kunnen op een gladde vloer nog wel eens gaan wegglijden.

De zitting van wipstoeltjes

Een baby moet in een wipstoel met een rechte rug kunnen liggen en zitten. Een verharde, rechte rugleuning is daarbij gewenst zoniet noodzakelijk. Ook de beentjes hebben een goede steun nodig. Voorkom daarbij dat de voetjes op een stang liggen. Dit doet pijn bij het trappelen. Het wipstoeltje mag niet te breed zijn, maar ook niet te smal. In een brede wipstoel zakt uw kind opzij, terwijl in een smallere wipstoel geen plaats is voor zijn of haar armen.

Bekleding van wipstoeltjes

U kunt bij de aanschaf van een wipstoeltje veelal kiezen uit een stoffen of plastic bekleding. Een plastic bekleding van een wipstoeltje kan gemakkelijker worden schoongemaakt, maar plakt 's zomers en voelt 's winters koud aan. Stoffen bekleding in een wipstoel is fijner voor de baby. De stof moet makkelijk van het stoeltje afgehaald kunnen worden en goed wasbaar zijn.

Gordels in wipstoeltjes

In een wipstoeltje zit een veiligheidsgordel om te voorkomen dat uw baby uit het stoeltje valt. Deze veiligheidsgordel moet op de juiste plaats in het stoeltje zitten (niet onder de oksels of laag over de heupen). Tevens dienen deze veiligheidsgordels eenvoudig vast te maken en goed verstelbaar zijn. De veiligheids gordels moeten van zacht, stevig materiaal gemaakt zijn en mogen niet snijden.

Het verstelmechanisme van wipstoeltjes

Naarmate uw baby ouder wordt, krijgt hij steeds meer de behoefte om zich heen te kijken. Een stoeltje met een verstelbare rugleuning is daarom erg handig. Als de baby klein is, kan hij liggen. Zodra het kind groter wordt en meer controle over z’n hoofd krijgt, kan het stoeltje rechtop gezet worden. Check wel of uw wipstoel ook in de hoogste stand voldoende stabiel is. Het stoeltje mag dan niet voorover klappen, waardoor de baby uit de wipstoel valt. Het verstelmechanisme zal veel worden gebruikt en moet dus stevig zijn. Bevestig dat u de knoppen van het verstelmechanisme makkelijk kunt aandraaien en of de rugleuning niet door de stand heen kan worden geduwd. Het moeten uitvoeren van twee handelingen om de rugleuning te verstellen, voorkomt dat de rugleuning plotseling kan inklappen. Dit is trouwens ook erg belangrijk bij wipstoeltjes die in het geheel ingeklapt kunnen worden. Verstel het wipstoeltje nooit met uw baby erin. Bij het onverwachts inklappen van het stoeltje kan uw kind beklemd of gewond raken.

 

Advies nodig?

Neem contact op met onze klantenservice:

0031-13-544 0780
Veel gestelde vragen ›
Over Wipstoeltje.eu ›
Contact ›

Voordelen

  • Levering binnen 2 werkdagen
  • Ruilen of geld terug mogelijk
  • Bezorgen in Nederland en België
  • Veilig betalen
  • Uitstekende service
Betaalmethode
postnl thuiswinkel waarborg
Verzendstatus

Controleer de verzendstatus:

Ordernummer: Postcode: